Drága Gabóci!
Kedves Ulbi!
Többszöri nekifutás után (felirat és időhiány miatt) végre végig néztem ezt a nem mindennapi, nagyszerű sorozatot.
Köszönöm, hogy lefordítottad. Aranyhal agyamnak nagy segítségére voltak a megértésben kiegészítő magyarázataid és Boszi képregénye. Bizony sokszor visszalapoztam, de még így is meg kell néznem újra, hogy minden helyére kerüljön és leülepedjen.
Végig izgalmas, fordulatos, meglepetésekkel teli volt, még a zsebkendőnek is jó hasznát vettem, de volt benne humor és romantika is. Egy-egy rész után visszaolvastam az aktuális részhez írt kommenteket. Élveztem a kombinálásokat, találgatásokat. Alaposan kielemeztétek, én már nem tudok újat mondani.
Szerettem minden percét!
Partnerek
Cimbik
Éppen fasírtban
Gonosz, őrült
Kedvenc háromszögem
A hotdog árus
Triád főnök és lánya
A kis csapat
Utólagos engedelmeddel kibontottam ide a spoileros részt, ha már '"faliújság", legyen szép színes.
Örülök, hogy tetszett a sorozat. Én is azt szerettem, hogy mindenből volt benne: humorból, romantikából, akcióból, szívszorító jelenetekből, meglepetésekből. Először azt lehetett hinni, hogy egy kedves humoros történetet látunk, aztán az embernek leesett az álla.
Igen, voltak találgatásaink, végül az élet, illetve a film még meredekebb megoldásokat hozott. Emlékszem Atina kombinált a testvérekkel, jól lehurrogtuk, aztán neki lett igaza, később persze kiderült, hogy mégsem. Közben pedig jól telebőgtük a zsebkendőt.
Nem az aranyhal hibája, hogy egy darabig nehezebben érthető volt a sorozat. Nagyon komplikálttá vált a történet, és iszonyúan figyelni kellett. Elvégre volt ott már triád, azon belül is két ág, árnyékbrigád, Nemzetbiztonsági Hivatal, Sárközy banda és még a Vlagyivosztok bérgyilkosa is. Ráadásul sokukról először nem is tudtuk, hogy kicsodák, csak jöttek és gyilkolásztak. Még a fordítást is másképp kellett csinálnom, mint máskor. Nem állhattam le az egyes részek után még az ellenőrzési munkálatokra sem. Muszáj volt lefordítanom az utolsó 6 részt egyben, mert ha elengedtem volna a szálakat, melyeket nagy nehezen kibogoztam, akkor eljött volna a vég , kezdhettem volna elölről az egészet.