Oldal: 1 / 1

Paji * japán film * zolko07

Elküldve: 2020.08.01. 20:05
Szerző: Vandi
Kép

Momo esküvője naplán visszaemlékezik 5 éves korára, amikor szülei halála után anyai nagyapja vette át a szerepüket a szomszédok segítségével. Paji-nak nevezte el, mert papája és nagyapja volt egy személyben. Jól megvoltak így kettesben, bár a nagyapa szívbeteg volt.
Egyik nap azonban megjelentek a kislány apai nagyszülei, hogy magukhoz vegyék Momot, mert ők jobb anyagi helyzetben voltak.
A film a nagyapa és unokája kapcsolatáról szól.

Letöltés
Fordította ZOLKO

Re: Paji * japán film * zolko07

Elküldve: 2020.08.02. 11:34
Szerző: cinke
Kedves Vandi, köszönöm hogy lefordítottad ennek a kedves és szívet melengető filmnek a feliratát. Munkád nélkül nyilván soha nem került volna elém a film, s akkor egy szép élménnyel lettem volna szegényebb annál is inkább, mert most a szorgos kutatás dacára is alig találtam a filmnek nyomát a neten. Ritkán nézek japán alkotást, ezért mindig újra rácsodálkozom, hogy még a koreainál is szikárabban mutatják meg az érzéseiket. Érvényes ez erre a filmre is, bár kevésbé, mint az általam korábban látottakra. Itt a kislány is, nagypapája is egész "bőbeszédűen" avatják a nézőt egymás iránti szeretetük eltéveszthetetlen jeleibe. Kobayashi Seiran, az unoka szerepében bájos és rendkívül ügyes. Olyan természetességgel mozog a kamera előtt, hogy nem győztem ámulni, bár ebben a teljesítményben nyilván közrejátszott a rendező remek színészvezetése is. Nem kevésbé élvezetes a nagypapa figurája. A karaktert Ito Shiro formálta meg igazán szeretnivalóan.

Minden ide betévedőnek melegen ajánlom a filmet!

Kép

Re: Paji * japán film * zolko07

Elküldve: 2020.08.03. 15:39
Szerző: cinke
Bocsánatot kérek, és egyúttal köszönetet mondok zolkónak a filmért és a feliratért! Mikor letöltöttem, még nem volt feltüntetve a fordító neve, ezért hittem, hogy Vandi munkája. :)