Mai Ratima * koreai film * cinke

A fansub csoport tagjai által ázsiai filmekhez készített feliratai.

Moderátorok: Vandi, doramaforever

doramaforever
Hozzászólások: 574
Csatlakozott: 2014.12.28. 10:10

Mai Ratima * koreai film * cinke

HozzászólásSzerző: doramaforever » 2018.02.22. 14:44Cím: Mai Ratima
Koreai cím: 마이 라띠마
Rendező: Yoo Ji-Tae
Filmbemutató: 2012. október 5.(Busan International Film Festival)
Ország: Dél-Korea
Nyelv: koreai

Szereplők:
Bae Soo-Bin mint Soo-Young
Park Ji-Soo mint Mai Ratima
So Yu-Jin mint Young-Jin

Cselekmény:
A Mai Ratima romantikus dráma, de súlyos és nem éppen derűs alkotás. A huszas éveiben járó thai Mai Ratima (Park Ji-soo) postán vett menyasszony, nehéz sorsú nővére és Alzheimer kórós édesanyja megsegítésére vállalja ezt az életet. Férje Sang-pil mentálisan sérült férfi, a családban nincs szava, annál inkább a férfi Sang-Rim nevű bátyjának (Kim Kyung-Ik), aki Mait rendszeresen szexuálisan zaklatja és az anyósának. Amikor a fiatalasszony sógorával a vízum meghosszabbítását megy intézni, a hivatal előtt vita támad kettőjük között. Az erőszakos sógor megfékezésére, Mai védelmére kel a csavargóként élő Soo-young (Bae Soo-bin). Mai és segítője elmenekülnek a helyszínről, a tengerparti Pohangból Szöulba mennek. A két számkivetett közötti romantikus és a körülmények ellenére boldog kapcsolat azonban nem tart sokáig, a férfit beszippantja a kíméletlen éjszakai élet, elcsábítja a hostessként élő Young-jin (So Yu-jin), Mai kapaszkodók nélkül egyre riasztóbb körülmények közé kerül. A rideg és érzéketlen nagyvárosi létben vergődő főszereplők sorsa egyre szomorúbb, hogy majd a történet végén felcsillanjon a remény. A film nem a csillogó Koreát mutatja meg, hanem a társadalom peremén élőket. Szívbemarkoló Mai magányát látni, elveszettségét egy idegen és közönyös nagyvárosban, de nem sokkal jobb Soo-young helyzete sem. Míg a hallyu azzal kábítja a világot, hogy a gyors gazdasági felemelkedés eredményét mutatja fel, az oly közkedvelt - és egyben megtévesztő - doramák általában mélyen hallgatnak a gazdasági csoda veszteseiről, pedig vannak sokan.
Yoo Ji-tae nemcsak rendezője, hanem forgítókönyvírója is a filmnek. A történet ötlete még főiskolás korában fogant meg benne, a film csak tizenöt évvel később, a szinopszis átdolgozása után készült el. A világpremier 2012-ben a Busan Nemzetközi Filmfesztiválon volt, a mozikban 2013 júniusában kezdték vetíteni.
A 2013-as (15th) Deauville Asian Film Festivalon a zsűri különdíját nyerte el a film, ahogy néhány évvel korábban a nagyszerű King and the Clown. Ugyanabban az évben a 34th Blue Dragon Film Awardson Park Ji-soo a legjobb új színésznőnek járó díját kapta meg.

Fordította:
cinke

Lektorálta:
pepinke1
Csatolmányok
Mai.Ratima.2012.DVDRip.x264.AC3-TTSeo.zip
(26.72 KiB) Letöltve 602 alkalommal.

doramaforever
Hozzászólások: 574
Csatlakozott: 2014.12.28. 10:10

Re: Mai Ratima * koreai film * cinke

HozzászólásSzerző: doramaforever » 2018.02.22. 14:45

Jó szórakozást kívánunk a filmhez :)

Magdimama
Hozzászólások: 82
Csatlakozott: 2014.12.31. 18:34
Tartózkodási hely: Tiszaug

Re: Mai Ratima * koreai film * cinke

HozzászólásSzerző: Magdimama » 2018.02.25. 18:08

Kedves Cinke! köszönöm a film fordítását,az ajánlóját. AT-ről letöltöm a videót,látom oda is feltetted a feliratot,tehát biztosan jó lesz a hozzá.Mivel írod,hogy a végén megcsillan a reménysugár a szereplők életében,találok egy hangulatot magamnak és megnézem.Üdv.magdimama

cinke
Hozzászólások: 78
Csatlakozott: 2016.06.30. 21:15

Re: Mai Ratima * koreai film * cinke

HozzászólásSzerző: cinke » 2018.02.28. 10:45

Kedves Cinke! köszönöm a film fordítását,az ajánlóját. AT-ről letöltöm a videót,látom oda is feltetted a feliratot,tehát biztosan jó lesz a hozzá.Mivel írod,hogy a végén megcsillan a reménysugár a szereplők életében,találok egy hangulatot magamnak és megnézem.Üdv.magdimama
Kedves Magdimama, a reménysugár halvány, ám ennek ellenére érdemes a film a megnézésre azok számára, akik az érem mindkét oldalát ismerni szeretnék. Dél-Korea és az ott élők a szívünkben vannak, de meggyőződésem szerint látnunk kell az árnyaikat is, különben nem őket, hanem egy elképzelt és photoshopolt képet szeretünk. A rendező-forgatókönyvíró sem gondolkodott másképp. A film készítőjének szándéka hasonló volt a Silenced c. filméhez, amelyben a készítő alkotásával fel akarta hívni a figyelmet egy olyan jelenségre, ami mellett jóérzésű ember nem mehet el szó nélkül. Munkájuk nem volt hiábavaló, mindkét kérdést kormányzati intézkedések követték. A Mai Ratimában megmutatott kérdés megoldása nem egyszerű, hiszen ehhez nemcsak adminisztratív intézkedések, hanem a társadalom változása is szükséges, de ha már mozdult valami, akkor remélhető hogy egyre többen fognak empátiával nézni a postán rendelt menyasszonyokra.
Örülök hogy van kedved megnézni a filmet és hasonlóan örömmel venném, ha megosztanád velünk a film kapcsán felmerülő érzéseidet, gondolataidat!

Avatar
Kata58
Hozzászólások: 711
Csatlakozott: 2014.12.31. 08:51
Tartózkodási hely: Győr

Re: Mai Ratima * koreai film * cinke

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018.03.31. 12:58

Szia cinke! Kemény téma amit felvállaltál, de örömmel viszem a feliratot, és a filmet majd az avistáról. Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!
Kép


Vissza: “Filmek”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron