Oldal: 1 / 1

My Father * koreai film * cinke

Elküldve: 2017.03.01. 17:52
Szerző: doramaforever


Cím: Apám / My Father
Koreai cím: 마이파더 (Mai Padeo)
Rendező: Yoon Jin-Ho
Filmbemutató: 2007. szeptember 6.
Ország: Dél-Korea
Nyelv: koreai

Szereplők:
Daniel Henney mint James Parker
Kim Young-Chul mint Hwang Nam-Chul
Kim In-Kwon mint Shin Yo-Sub
Choi Jung-Won mint Kong Eun-Joon

Cselekmény:
James Parker (Daniel Henney), az öt (koreai számítás szerint hat) évesen Coloradoba került srác 22 év után, amerikai katonai önkéntesként visszatér Dél-Koreába. Ő azon adoptált gyerekek egyike, akik szerető családban nőhettek fel, mégis felébredt benne a vágy, hogy felkutassa vér szerinti szüleit. Megérkezve Dél-Koreába, nekilát a keresésnek, aminek részeként egy erre létrehozott tévéműsorban is megjelenik. Ennek köszönhetően jelentkezik nála egy katolikus atya, mondván, ismeri James édesapját. A találkozás apa és fia között nem éppen idilli: az apa ugyanis gyilkosság miatt halálra ítélt rab. A szeretet azonban így is felébred bennük. James petíciókkal igyekszik bizonyítani az apja ártatlanságát, sikertelenül. Közben rendszeres látogatásokat tesz a börtönben, hallgatja apja visszaemlékezéseit. Többek között azt is tőle tudja meg, hogy édesanyja nem sokkal az ő születése után meghalt. A gyökerek keresgélése, szülei közös élete színtereinek végiglátogatása nyomán egyre többet tud meg, és meglepetések is érik...

Fordította:
cinke

Lektorálta:
pepinke1

Re: My Father * koreai film * cinke

Elküldve: 2017.03.01. 17:53
Szerző: doramaforever
Jó szórakozást kívánunk a filmhez :)

Re: My Father * koreai film * cinke

Elküldve: 2017.03.02. 09:29
Szerző: Magdimama
Köszönöm a film fordítását,kedves cinke! Hamarosan meg fogom nézni.Érdekesnek tűnik. Üdv. Magdimama :)

Re: My Father * koreai film * cinke

Elküldve: 2017.03.03. 11:16
Szerző: cinke
Köszönöm a film fordítását,kedves cinke! Hamarosan meg fogom nézni.Érdekesnek tűnik. Üdv. Magdimama :)
Kedves Magdimama, nagyon szívesen! Szerintem tetszeni fog! :)

Re: My Father * koreai film * cinke

Elküldve: 2017.03.04. 20:31
Szerző: Magdimama
Kedves Cinke!Nagyon szép film volt.A színész "Daniel Henney" nem koreai? a neve miatt kérdem.Nagyon tetszett a játéka.Az apáról szintén el mondhatom,hogy remekül hozta a karaktert.Szeretem azokat a filmeket amelyek megtörtént eseteket dolgoznak fel.A börtöni környezet nem egy álom hely,de milyen is lenne.Szép kerek volt a befejezés. Még egyszer köszönet érte. :)

Re: My Father * koreai film * cinke

Elküldve: 2017.03.15. 23:46
Szerző: biri66
Kedves Cinke és Pepinke!

Köszönöm, hogy felhívtátok erre a megrázóan szép filmre a figyelmet. Elolvastam az uticelkorea blogban az ajánlót és az interjút, amit Eron Bates-szel készítettek. Jó tudni, hogy az, akinek az életéről készült a film, ennyire elégedett volt mindennel.

Daniel Henney-re még múlt nyáron, a Dear My Friends c. sorozat fordítása közben figyeltem fel (a sokat edző fotóst alakítja benne). Akkoriban olvastam, hogy díjnyertes alakítást nyújtott ebben a My Father c. filmben, el is döntöttem, hogy egyszer majd megnézem. Ha jól számolom, 2007/2008-ban 7 díjat is besöpört érte, megérdemelten.
Azóta már megnéztem vele a 2006-os Seducing Mr. Perfect c. vígjátékot (ebben elég mereven játszott szerintem), és tervbe vettem a 2012-es Shanghai Calling címűt is (ezért szintén kapott díjakat). Az esetleges érdeklődők kedvéért megjegyzem, hogy mindkettőhöz van magyar felirat.
A színész "Daniel Henney" nem koreai? a neve miatt kérdem.
Kedves Magdimama!
Daniel Henney származásáról a következőt lehet tudni: Dél-Koreában született édesanyját 3 évesen fogadta örökbe egy német-amerikai pár, édesapja ír-amerikai. 1979-ben született Michigan-ben. Egyaránt forgat az USA-ban és Dél-Koreában. A 2005-ös My Name Is Kim Sam-soon és a 2006-os Spring Waltz forgatásakor még nem tudott koreaiul, de később megtanult.